Για τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, μίλησε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

«Η δικαιοσύνη πού είναι; Είναι εκμετάλλευση ασθενών. Έχουμε 2022 και υπάρχουν εξορκισμοί; Υπάρχουν άτομα που αρρωσταίνουν και καταφεύγουν σε αυτούς τους απατεώνες. Το πρόβλημα είναι ότι τα βιντεάκια κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube, μπορούν να τα δουν όλοι, και ρωτάω: Πού είναι η ελληνική Δικαιοσύνη;» είπε αρχικά ο κ. Σούρας μιλώντας στο Mega.

«Τα άτομα αυτά είναι άρρωστα ήδη ψυχικά και τα εκμεταλλεύονται. Εξορκισμοί στην Ελλάδα το 2022; Πάμε δηλαδή στον “Εξορκιστή” την ταινία του Χόλιγουντ; Υπάρχει ιερό και όσιο, να βλέπουμε αυτά τα βιντεάκια και να βγαίνει αυτός ο απατεώνας και να μιλάει με αυτόν τον τρόπο; Υπάρχουν  υποβόλιμα άτομα, τα οποία η βούλησή τους δεν είναι ανεπτυγμένη, οι ψυχικές ασθένειες περιέχουν υποβολιμότητα. Δεν έχουν την βούλησή τους στο έπακρο, σε απλά ελληνικά τους ψιλοκαταφέρνουν. Αυθυποβάλλονται, είναι ένα κακό θέατρο» εξηγεί ο κ. Σούρας.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που βγαίνει με τη μούρη του στην τηλεόραση και παίζει τον παπά, δεν ξέρω εάν είναι παπάς, δίνει συνεντεύξεις, είναι άνετος, και δεν υπάρχει το χέρι της δικαιοσύνης. Υπάρχει εισαγγελέας που έχει καλέσει αυτόν τον άνθρωπο; Ο άρρωστος δεν φταίει που πάει εκεί, φταίει αυτός που εκμεταλλεύεται» κατέληξε σε έντονο ύψος ο Δημήτρης Σούρας.