Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media από δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος με αφορμή τις δύο νέες γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν σε Κρήτη και Ζάκυνθο, αφού ο ταξίαρχος εν αποστρατεία σχολίασε το γεγονός ότι μερικές δεν απομακρύνθηκαν από το κακοποιητικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους.

«Ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους», είπε αρχικά και σε ερώτηση «γιατί ορισμένες δεν εγκαταλείπουν τους θύτες», απάντηση το εξής:

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Η συγκεκριμένη λοιπόν, δήλωση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, ενώ ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε, έδωσε την δική του απάντηση και τόνισε πως προβλήθηκε μεμονωμένα ένα στιγμιότυπο από άτομα που είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με την Γυναικοκτονια στην Κρήτη και σχηματιζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που “διατεταγμένη Υπηρεσία”», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις στο Twitter: