«Αυτή τη στιγμή η φωτιά παρά τη φορά του ανέμου, πηγαίνει αντίθετα, και επιχειρεί να μπει στον οικισμό της Διώνης» τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη.

«Έχω παρατάξει τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, μου στέλνουν τρία ακόμα πυροσβεστικά να δημιουργήσουμε μια ζώνη, γιατί αν η φωτιά μπει μέσα στον οικισμό της Διώνης που είναι πευκόφυτος, πραγματικά η καταστροφή θα είναι πιο μεγάλη» προειδοποίησε ο Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.   

«Ο οικισμός έχει δοθεί εντολή από νωρίς να εκκενωθεί, δεν έχει εκκενωθεί, άνθρωποι μένουν πίσω είτε γιατί δεν το πιστεύουν, είτε γιατί θέλουν να προστατέψουν την περιουσία τους» επισήμανε δε ο κ. Μπουρνούς. 

«Ο οικισμός έχει 2.500 μόνιμους κατοίκους, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι ακόμα στα σπίτια τους. Η φωτιά δεν πρέπει να περάσει την Επτανήσου» τόνισε. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα, ενώ στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των δυνάμεων. Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα κι εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.