Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς ανηλίκων, και θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο. Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στη διαδικτυακή εκπομπή της ROSA, «Bandiera Rosa» αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο λόγος του ήταν αιχμηρός γι’ άλλη μια φορά.

«Οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας, θα έπρεπε να νιώθει οργή, να νιώθει ντροπή, νομίζω παράλληλα πρέπει να νιώθει και φόβο. Ποτέ δεν ξέρεις αύριο, άμα πειράξουν την οικογένειά σου, τέτοιοι άνθρωποι, τον φίλο σου, την αδερφή σου, εσένα τον ίδιο», λέει αρχικά ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη συνέχεια ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, που συνεχώς παίρνει θέση για κοινωνικά θέματα, ανέφερε: «Ότι αυτός ο άνθρωπος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ή θα μείνει κι αυτός έξω; Μας πασάρουν τόσο καιρό ότι μιλάμε για ένα κράτος δικαίου, για ένα κράτος που όλα λειτουργούν νορμάλ. Όπως βλέπεις, δολοφόνοι βγαίνουν έξω, βιαστές βγαίνουν έξω και παιδιά που μπορεί απλά να κάνουν βόλτα στα Εξάρχεια να είναι στη φυλακή, ή ο κόσμος να τρώει ξύλο στις πλατείες επειδή φοράει μάσκα ή επειδή στραβοκοίταξε κάποιο μπάτσο. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας. Δεν αρκεί όμως να τους δικάζουμε από τα social media, πρέπει επιτέλους ο κόσμος να πάρει πιο σοβαρά τις πρωτοβουλίες διότι νομίζω αυτά τα φαινόμενα θα επαναληφθούν. Ελπίζω αυτή η απόφαση να είναι προσωρινή ή να ακυρωθεί άμεσα. Δεν ξέρω πως είναι η φάση νομικά. Αλλά νομίζω είναι τεράστιο σκάνδαλο αυτό που συνέβη».