Η σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια του πασίγνωστου οίκου μόδας Kathy Heyndels έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη τόσο τους οικείους της όσο και τους θαυμαστές της δουλειάς της.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα social media της επιχείρησης.

«Με μεγάλη μας λύπη, σήμερα, η δική μας @kathyheyndels ή όπως οι περισσότεροι την γνώριζαν, η Κυρία Καίτη μας άφησε. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο!» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Instagram.

Ποια ήταν η Kathy Heyndels

Η Κατερίνα Χατζηδιάκου συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως Kathy Heyndels, όμως πριν συστηθεί στο ελληνικό κοινό είχε κάνει διεθνή καριέρα, κόντρα στην… που θέλει τους σχεδιαστές να κάνουν πρώτα «εγχώρια» καριέρα και μετά διεθνή. Με περισσότερα από 60 χρόνια καριέρας, η Κατερίνα Χατζηδιάκου αποτελούσε σταθερή αξία στο χώρο της μόδας. Η λεγόμενη υψηλή κοινωνία των Βρυξελλών έμαθε την Kathy Heyndels στα μέσα της δεκαετίας του ‘50. Τα φορέματα και τα νυφικά που φορούσαν, η Kathy Heyndels τα σχεδίαζε, αρχικά σε ένα μικρό ατελιέ. Η φήμη της γρήγορα εξαπλώθηκε και η ίδια αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει εδώ το νέο της ατελιέ. Η νέα της βάση έγινε το Κολωνάκι ενώ στην συνέχεια δημιούργησε κι άλλα καταστήματα.

Στην Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της αφού είχε στο πλευρό της, τον γιο της, Γιάννη Τόγκο ο οποίος έβαλε τη δική του «σφραγίδα» στην πορεία του οίκου μόδας Kathy Heyndels και ουσιαστικά ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80.

Η φίρμα Kathy Heyndels γρήγορα έγινε η αγαπημένη της ελληνικής showbiz με όλο και περισσότερους εκπρόσωπους της να φοράνε και να φωτογραφίζονται με τα ρούχα της. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν ήταν λίγες φορές, που ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη με ρούχα του οίκου Kathy Heyndels αλλά και στο πλευρό της Κατερίνας Χατζηδιάκου.

Επιχειρηματίες, τραγουδίστριες, ηθοποιοί και κάθε είδους «επώνυμοι» έχουν φορέσει τα ρούχα του οίκου μόδας Kathy Heyndels με την πελατεία της να είναι διεθνούς εμβέλειας αφού ανάμεσα τους υπάρχουν οι πριγκίπισσες της Σερβίας, της Σαουδικής Aραβίας και των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων.

Μοντέλα, όχι μόνο από την Ελλάδα έχουν περπατήσει στην πασαρέλα του οίκου κι έχουν συστήσει την υψηλή ραπτική «Made in Greece» στον κόσμο.