Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας που είχε οριστεί ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και στη συνέχεια άφησε την υπόθεση, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίασε το τετρασέλιδο δελτίο Τύπου που έστειλε η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσα αναφέρονται στο τετρασέλιδο δελτίο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ανέφερε πως προσεγγίστηκε από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο του ζήτησε να εμφανίζεται συνέχεια στα ΜΜΕ.

Μάλιστα, αναφέρει ότι το ίδιο άτομο του ζήτησε να ασχοληθεί σε ιδιωτικό επίπεδο με την υπόθεση, παρόλο που ο ίδιος δεν ήθελε.

Κωνσταντίνος Ζάρδας
Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που δημοσίευσε μέσω Facebook, ανέφερε το εξής:

«Μου ζητήθηκε παρακλητικά από στενό μέλος της οικογένειας της πιο πάνω κατηγορούμενης, να συνεχίσω ιδιωτικά ως συνήγορος της αναφορικά τόσο με την ανωτέρω υπόθεση, όσο και με την νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή, που αφορά θανάτους των δύο ετέρων τέκνων της. Σημειωτέων μάλιστα, ότι το ίδιο ως άνω στενό μέλος της οικογένειας της Σ. Πισπιρίγκου με είχε επιμόνως προτρέψει και στο παρελθόν να εμφανίζομαι όσο το δυνατόν συχνότερα στα ΜΜΕ, προκειμένου να παρέχω “δυναμική”, όπως το ίδιο την χαρακτήρισε, υπεράσπιση στην ανωτέρω συγγενή του».

Τι ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σημειώνεται, πως η 33χρονη κατηγορούμενη μέσω του τετρασέλιδου δελτίου Τύπου, ανέφερε το εξής για τον Κωνσταντίνο Ζάρδα:

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκρισης για την αποδοθείσα κατηγορία ανθρωποκτονίας σε βάρος της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, ολοκληρώθηκε και η αποστολή του διορισθέντος αυτεπαγγέλτως συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα. Ο κ. Ζάρδας είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από την κ. Ανακρίτρια, κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της αναστάτωσης που είχε μεσολαβήσει μεταξύ της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου και της ανάληψης των καθηκόντων υπεράσπισης από τον δικηγόρο μας κ. Όθωνα Παπαδόπουλο. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο κ. Ζάρδας επισκέφτηκε την Ρούλα στην Φυλακή Κορυδαλλού δηλώνοντας το αγνό του ενδιαφέρον για την λήψη αντιγράφων της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε για τα άλλα δύο αγαπημένα μας παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα. Στα πλαίσια του ανωτέρω επισκεπτηρίου του δηλώθηκε ότι μετά την λήξη του διορισμού του τον ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες που παρείχε και του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ζάρδα για τις υπηρεσίες που παρείχε στο πλαίσιο του διορισμού του».