Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν μέρες, που η ζέστη μπορεί να γίνει πολύ έντονη και τότε χρειάζόμαστε κάτι δροσιστικό, αλλά συνάμα θρεπτικό και υγιεινό. Ευτυχώς, για όλους μας, το καλοκαίρι σηματοδοτεί και την εποχή του ροδάκινου, ίσως του πιο εύγευστου, χορταστικού φρούτου, γεμάτο βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες, που όλοι έχουμε ανάγκη τις όμορφες και ζέστες ημέρες του καλοκαιριού.

Ροδάκινα

Τα οφέλη του ροδάκινου

Πλούσια σε βιταμίνες, τα ροδάκινα έχουν και ευεργετικές ιδιότητες, αφού ενυδατώνουν το δέρμα, συμβάλλουν στην αντιγήρανση και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας. Ειδικά στις ημέρες μας είναι πολύ σημαντικό, παρά την ανεμελιά του καλοκαιριού, να συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους οργανισμούς μας και να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Χάρις στο σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε που περιέχουν, τα ροδάκινα βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου. Ενώ, η βιταμίνη Α και η υψηλή περιεκτικότητα των ροδάκινων σε νερό, συμβάλλουν στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συχνή κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά χοληστερόλης και προβλήματα που οδηγούν σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, ενώσεις που περιορίζουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Κοπέλα που κρατάει ροδάκινο

Η απίστευτη γεύση των ροδάκινων Velvita

Δεν είναι όμως όλα τα ροδάκινα το ίδιο. Για να είμαστε σίγουροι, τόσο για τη γεύση, όσο και την ποιότητα των φρούτων που τρώμε επιλέγουμε τα ροδάκινα που έχουν και σήμα και όνομα!

Τα ροδάκινα Βελβεντού Velvita αποτελούν έναν από τους πιο εκλεκτούς καρπούς με ωραία εμφάνιση και ευχάριστη γεύση και θεωρούνται από τα καλύτερα και πιο φημισμένα στην Ευρώπη.

Αυτό που επίσης κάνει τα ροδάκινα του Velvita να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι συγκομίζονται στην καλύτερή τους στιγμή και συσκευάζονται στο κτήμα αμέσως μόλις κοπούν από το κλαρί.

Έτσι δεν χτυπιούνται, ούτε ταλαιπωρούνται κατά τη μεταφορά.

Ένα φρούτο, πολλές συνταγές

Πέρα από τις θρεπτικές τους ιδιότητες και την τέλεια γεύση τους, τα ροδάκινα velvita μπορούμε να τα απολαύσουμε με ποικίλους τρόπους.

Διατηρήστε την μυρωδιά και τη φρεσκάδα τους όλο τον χρόνο δημιουργώντας την πιο τέλεια σπιτική μαρμελάδα με ροδάκινα velvita. Μπορείτε επίσης, να ετοιμάσετε μία παραδοσιακή πίτα, μία δροσιστικότατη σαλάτα, αλλά και κοτόπουλο χρησιμοποιώντας ροδάκινα velvita. Μέχρι και να τα ψήσετε μπορείτε, σερβίροντας τα με παγωτό.

Τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού δροσιστείτε με γρανίτες, κοκτέιλ και smoothies από ροδάκινα Velvita!

Ροδάκινο

Δροσιστικά, νόστιμα και θρεπτικά τόσο από μόνα τους, όσο και μέρος διαφορετικών συνταγών, τα ροδάκινα velvita αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιριών μας στιγμών.