Τους δρόμους της Θεσσαλονίκης γέμισαν εκατοντάδες γυμνοί ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 15η Γυμνή Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα stop στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία», είναι το σχετικό μήνυμα που έστειλαν, ενώ ανέφεραν::«Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε, και με ρόλερς, χωρίς μηχανοκίνητα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη».

Σημειώνεται, ότι η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Έτσι, είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία του σώματος, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς διακρίσεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την 15η Γυμνή Ποδηλατοδρομία: