«Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το θάνατο του Ιερολοχίτη στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα.

«Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: “Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται”. Αθάνατος!» υπογραμμίζει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ένας μεγάλος #Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος #Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος #Κόρκας πέρασε στο πάνθεον…

Posted by Nikos I. Panagiotopoulos on Sunday, May 29, 2022

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα αδερφέ»

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Ιερολοχίτης, στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, είχε κλείσει τα 101 τον περασμένο Ιανουάριο, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να του στέλνει ευχές με ανάρτησή του στο Twitter. «101 χρονών ο ζωντανός Θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων! Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος! Ιερολοχίτης και πυξίδα για εμάς τους νεότερους. 101 χρόνια γεμάτα Ελλάδα! Χρόνια πολλά Στρατηγέ μου, να ζήσεις!!!» έγραψε στην ανάρτησή του ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.