Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πλοιάρχου και του πληρώματος, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Χίου, όπου επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας από χθες το βράδυ και συνεχίζεται και σήμερα.και να αποβιβάσει 130 επιβάτες από τους συνολικά 332.

Αρχικά, το πλοίο κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του λόγω των ισχυρών ανέμων επικάθησε σε αμμώδη αβαθή μέσα στο λιμάνι και με τη βοήθεια ρυμουλκού κατάφερε να αποκολληθεί.

Το πλοίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να επιθεωρηθεί από τεχνικό κλιμάκιο πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του που είναι η Μυτιλήνη. Το «Νήσος Σάμος» εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά Χίο και Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το Politischios.gr, λίγο πριν τις 10 το πρωί κι ενώ είχε κλείσει όλη η προκυμαία για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε η αποβίβαση των επιβατών που ταξίδευαν χωρίς όχημα με… πατέντα. Έτσι το πλοίο έριξε τον καταπέλτη στο εξωτερικό πεζοδρόμιο του λιμανιού, με αυτόν να βρίσκεται ο μισός στον αέρα και ο μισός στη στεριά.

Τελικά, περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 10:30 το πρωί, το πλοίο κατάφερε να προσδέσει ασφαλώς στο λιμάνι και να αποβιβαστούν όλα τα οχήματα, τα φορτηγά και τα δίκυκλα.