Η «υπηρεσιακή» εκταφή του Στάθη Ψάλτη δημιούργησε μεγάλη συζήτηση και έγινε γνωστή μέσω μιας ανάρτησης της Μαίρης Μπάρκουλη. Τόσο η κόρη του ηθοποιού, Μαρία Ψάλτη όσο και η Καίτη Φίνου ανέφεραν πως κανείς από το Δήμο Ζωγράφου δεν μπήκε στη διαδικασία να τις ενημερώσει για την εκταφή του ηθοποιού.

Στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Happy Day» μίλησε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ζωγράφου, ο οποίος ενημέρωσε πως από την υπηρεσία του Δήμου έγιναν προσπάθειες να βρεθούν συγγενείς για να αναλάβουν την εκταφή, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κανέναν.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε επίσης πως η εκπομπή επικοινώνησε με την κόρη του Στάθη Ψάλτη, η οποία είπε: «Κανείς δεν με αναζήτησε από τον Δήμο Ζωγράφου. Τα οστά του πατέρα μου θα πάνε στο Α’ Νεκροταφείο, εκεί που του αξίζει».

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Ζωγράφου σχετικά με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη. «O Δήμος Ζωγράφου σχετικά με το θέμα της εκταφής του αείμνηστου κορυφαίου Ελληνα ηθοποιού αλλά και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Στάθη Ψάλτη δηλώνει τα εξής:

Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών.

Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή.

Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο  που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οργισμένος ο Βαλάντης με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη

Τις εξελίξεις γύρω από την εκταφή του Στάθη Ψάλτη παρακολουθεί και ο Βαλάντης ο οποίος προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Αυτά σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε όλα αυτά στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Βγαίνεις βρε Δήμαρχε… ντροπή σου! Αντί να κάνεις έναν τάφο να υπάρχει για αυτόν τον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πράγματα. Έτσι εκταφιάζετε και τους δικούς σας; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ορίστε! Αυτούς ψηφίζετε. Καλά να παθαίνετε. Και τους άλλους τους κάνετε αγάλματα, όλους αυτούς που μας έχουν τσακίσει. Έτσι τους ξεθάβετε και τους άλλους ή έχουν και πληρώνουν από τα λεφτά μας; Όταν είναι να πάρετε ψήφους τους βρίσκετε όλους», είπε ο τραγουδιστής στο βίντεο που δημοσίευσε.