Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει από χθες το μεσημέρι, σχετικά με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη η οποία έγινε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου χωρίς να το γνωρίζει κανείς από την οικογένειά του. Λίγες ημέρες αφού συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατό του ηθοποιού, θαυμαστές του, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν γνωστή την εκταφή του Στάθη Ψάλτη, ενώ έδειξαν μέσα από φωτoγραφίες ότι ο τάφος του ηθοποιού είχε γίνει ένας σωρός από πέτρες.

Μόνο ένα κομμάτι από τον σταυρό στο μνήμα που έγραφε το όνομά του και την ημερομηνία θανάτου του απεδείκνυε ότι σε εκείνο το σημείο είχε ταφεί ο Στάθης Ψάλτης.

«Δεν μας ενημέρωσε κανείς από τον δήμο ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν σοκαριστικό για εμένα, να ανοίξω το FB και να δω ότι ο τάφος του μπαμπά μου, που πήγαινα και άναβα μαζί με τη μητέρα μου το καντήλι, δεν υπάρχει πια», είπε η μοναχοκόρη του Μαρία σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Espresso.

Από χθες το απόγευμα όμως έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συμβάν της εκταφής, αλλά κυρίως για τη φωτογραφία που δείχνει ότι ο τάφος διαλύθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου, που προφανώς είχαν λάβει εντολή εκταφής. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε για να παραμείνει το μνήμα του ηθοποιού ως έχει.

Μάλιστα, η μοναχοκόρη του ηθοποιού, Μαρία Ψάλτη απάντησε σε ένα από τα αρνητικά σχόλια, γράφοντας: «Ο πατέρας μου ήταν εκεί πέντε χρόνια, όχι τρία και δεν με ενημέρωσε κανείς για την εκταφή! Πολύ εύκολα μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε».

Η Μαρία Ψάλτη, συνεχίζοντας το ξέσπασμά της μέσω της εφημερίδας είπε: «Και πείτε ότι εμένα δεν με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε τη Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Δεν το γνώριζε ο αδερφός του, Γιάννης Ρώτας

«Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ που με ενημερώσατε» ήταν η αντίδραση του αδερφού του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών.

« Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε, μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του».

Στην ερώτησή της εφημερίδας και του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα, αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος το θέμα της εκταφής, ανέφερε: «Ούτε ξέρω ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».