Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των επτά μελών της σπείρας που έκλεβε σπίτια από τη Χαλκίδα ως τον Ωρωπό.

Οι αρχές συνέλαβαν τους επτά άνδρες στις 14 Απριλίου έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στη Μαγούλα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής, επιδίδονταν σε κλοπές από οικίες στις περιοχές του Ωρωπού, του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων και Δηλεσίου Βοιωτίας καθώς και περιχώρων της Χαλκίδας Ευβοίας. Η συνολική λεία τους ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλαπείσες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν από την περιοχή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1.ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ Παναγιώτη, αγνώστου πατρός και της Βαρβάρας γεννηθέντα την 29-9-1993 στη Νίκαια.

2. ΣΟΥΤΑ Ιωάννη του Γεωργίου και της Μαρούλας, γεννηθέντα την 1-1-1991 στη Θήβα Βοιωτίας.

3. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ Διονύσιο, αγνώστου πατρός και της Σταματούλας γεννηθέντα την 26-10-2000 στο Πύργο Ηλείας.

4. ΣΑΪΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Ελευθερίου και της Κρυστάλως, γεννηθέντα την 12-11-1993 στη Χαλκίδα Ευβοίας.

5. ΣΑΪΤΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη του Ελευθερίου και της Κρυστάλως, γεννηθέντα την 1-11-1988 στην Αθήνα,

6. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ Γεράσιμο-Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Βαρβάρας, γεννηθέντα την 26-12-1991 στον Πύργο Ηλείας.

Και το μη συλληφθέντα:

7. ΣΑΪΤΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη του Δημητρίου και της Αργυρούλας, γεννηθέντα την 22-11-2000 στη Μαγούλα Αττικής.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18-10-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.