Τραγικό θάνατο βρήκε μικρόσωμος σκύλος στη Σκιάθο ο οποίος την Πέμπτη (14/4) δέχτηκε επίθεση από πίτμπουλ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 και συνελήφθη ένας άνδρας.

Οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες στον 41χρονο ιδιοκτήτη του πίτμπουλ από την Αλβανία, που κατηγορείται για παράβαση των αρ. 378 Π.Κ. για φθορά ξένης περιουσίας, 27 του Π.Κ. για ενδεχόμενο δόλο και αρ. 9 του Νόμου 4830/2021 περί ευζωίας ζώων.

Το σκυλί ράτσας πίτμπουλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του magnesianews.gr βγήκε από περιφραγμένο χώρο και επιτέθηκε στο μικρόσωμο σκυλάκι ράτσας κοκόνι, ιδιοκτησίας μιας 39χρονης Αγγλίδας, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα.

Στη σκυλομαχία φέρεται να ενεπλάκη και ένα σκύλος ράτσας χάσκι, ωστόσο η ιδιοκτήτρια δεν θέλησε την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα θανάσιμα τραύματα προήλθαν από το πίτμπουλ.

Μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του Πίτμπουλ

Η 39χρονη ιδιοκτήρια του μικρόσωμου σκύλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 41χρονου ιδιοκτήτη του Πίτμπουλ με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί.

Ο άνδρας στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα και σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο καθώς το σκυλί δεν ήταν τσιπαρισμένο.