Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 6 Απριλίου που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με Μετρό, Τραμ και ηλεκτρονικό να τραβάνε χειρόφρενο, ενώ στα λεωφορεία θα σημειωθεί στάση εργασίας.

Έτσι, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, όπως και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ.

Επίσης, στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος «Χατζηδάκη»», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και καλούν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.