Λίγο το άγχος για το πώς θα βγούμε στην παραλία με μαγιό, λίγο του ότι φοράμε λιγότερα ρούχα, αλλά και το γεγονός ότι ο καιρός επιτρέπει περισσότερες ευκαιρίες για γυμναστική, το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που μας εμπνέει να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να γυμναστούμε.

Ακόμη και αν γυμναζόμαστε και προσέχουμε την διατροφή μας όλο το χρόνο, αυτούς τους μήνες είμαστε πιο αυστηροί και εντατικοί με το πρόγραμμα μας. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο παθιασμένοι με την γυμναστική, συχνά ξεχνάνε ότι έχουμε στην κατοχή μας ένα δυνατό όπλο που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας ακόμη πιο εύκολα.

Ο λόγος για το νερό, το οποίο όχι μόνο διαθέτει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, αλλά η μη επαρκής πρόσληψη του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα υγείας. Ειδικά, όταν γυμναζόμαστε ή κάνουμε δίαιτα το νερό μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά την προσπάθεια μας με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται στον καλύτερο σύμμαχο μας.

Όταν γυμναζόμαστε ιδρώνουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση. Ωστόσο, πολλοί από εμάς αμελούμε να αναπληρώσουμε το νερό που χάνουμε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, σε κούραση, μέχρι και σε τραυματισμό. Όταν οι μύες είναι αφυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν μπορούμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και έτσι τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Πέρα από τη γυμναστική που είναι μόνο το πρώτο βήμα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το νερό είναι απαραίτητο και όταν είμαστε σε δίαιτα. Αρχικά, το νερό μπορεί να βοηθήσει στην αίσθηση του κορεσμού και της μείωσης της πείνας. Παράλληλα, το νερό βοηθάει στην αποβολή των περιττών ουσιών από τον οργανισμό και αυξάνει την καύση θερμίδων και λίπους.

Έχοντας μία καλύτερη κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι το νερό, το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε ένα νερό εξαιρετικής ποιότητας του οποίου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και τα σημαντικά του οφέλη για την υγεία να έχουν αναγνωριστεί.

Ένα τέτοιο νερό είναι το AQUA Carpactica, το οποίο περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες για τη βελτίωση της ενυδάτωσης και χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά άλατα ιδανικό για την καθημερινή μας προπόνηση. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φυσικού Μεταλλικού νερού AQUA Carpatica είναι ότι έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά (0.6mg/l), γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασφαλές.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς τα Νιτρικά είναι ισχυρά οξειδωτικά. Πρόκειται για ανεπιθύμητες ουσίες, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες.

Επιπλέον, το AQUA Carpactica έχει ιδιαίτερα ελκυστική και πρόσχαρη γεύση, γεγονός που το έχει αναδείξει στο μοναδικό εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα με 60 διεθνή βραβεία κυρίως για την ποιότητα και τη γεύση του!

Με το AQUA Carpactica στο πλευρό μας, η προσπάθεια για έναν καλύτερο τρόπο ζωής γίνεται ευκολότερη. Για μέγιστα αποτελέσματα από την διατροφή και την προπόνηση καλό είναι ξεκινήσουμε από το στοιχείο που αποτελεί την κινητήρια δύναμη μας σε αυτή την προσπάθεια.