Ερωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα. Χθες μάλιστα φίλη της που μίλησε στο Mega είπε ότι είχε αργήσει να πάει στην κηδεία της Τζωρτζίνας γιατί είχε πάει για καφέ. «Άργησε (η μητέρα) να έρθει στην κηδεία. Είχε πάει για καφέ. Την παίρναμε τηλέφωνο να έρθει γιατί είχε έρθει η σορός του παιδιού και αυτή ήταν για καφέ. Είχε έρθει η σορός και την πήραμε τηλέφωνο και μας είπε ότι έπαιρνε καφέ, αλλά εμείς είχαμε μάθει ότι ήταν σε καφέ. Αυτά τα ότι δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ήταν μπούρδες» είπε χαρακτηριστικά.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου υποστήριξε, μιλώντας στο Mega, ότι προκαλούν μεγάλη εντύπωση οι διαρκείς αναρτήσεις της μητέρας στα social media.

«Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει αναληφθεί από το Ανθρωποκτονιών. Άρα, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θάνατος από φυσικά αίτια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι υπάρχει πόλεμος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά από μία μάνα που έχει χάσει 3 παιδιά. Υπάρχει άμεση και έντονη κινητικότητα, για να πάρουν τις τελευταίες καταθέσεις. Είθισται στις υποθέσεις που προέρχονται από εγκληματική ενέργεια ο ύποπτος να καταθέτει τελευταίος. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια δείχνουν ότι υπάρχει μία εγκληματική ενέργεια και θα λυθεί ο γρίφος», επισήμανε η κ. Ανθούλα Ανάσογλου.

«Ο ρόλος του να είσαι γονιός είναι δύσκολο»

Από την πλευρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρία επισήμανε την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι πριν κάποιος γίνει γονιός.

«Δεν υπάρχει ταυτοτικός χαρακτηρισμός για έναν γονιό που έχει χάσει το παιδί του. Όταν χάνεις τη σύζυγο ονομάζεσαι χήρος, όταν χάνεις τον γονιό, ορφανός και αυτό γιατί δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να ανακουφίσουν. Η ζωή δεν συνεχίζεται εύκολα μετά από μια τόσο μεγάλη απώλεια. Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να μείνουμε στα γεγονότα και όχι στις υποθέσεις, να μην ανατροφοδοτήσουμε τη μεγάλη τραγωδία. Ο ρόλος του να είσαι γονιός είναι δύσκολος. Όταν γίνεσαι γονιός σε μικρή ηλικία, θα έπρεπε να γίνονται κάποιοι έλεγχοι, ψυχολογικού τύπου. Ο γονιός ωριμάζει μέσα από τα παιδιά του», σχολίασε.