Νέα ανάρτηση για τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής της Μαλένας, του πρώτου από τα τρία παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν σε διάστημα τριών χρόνων, έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής αναφέρει στην ανάρτησή του ότι τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό, ο οποίος διαπίστωσε «κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση» στη Μαλένα.

Ο κ. Λέων εκτιμά ότι όταν καταθέσει ο καθηγητής στις προανακριτικές αρχές «θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις» για την υπόθεση που συνεχίζει να αποτελεί θρίλερ.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή

Συγκεκριμένα έγραψε ο κ. Λέων στο Facebook: «Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον επιστήμονα με εξειδικεύσεις σε Ζυρίχη για περιγεννητική θνησιμότητα και UTAH USA για βιοψίες μυοκαρδίου. Έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε στο πρώτο παιδί την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση. Εκτιμώ ότι όταν καταθέσει στις προανακριτικές αρχές θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις, γιατί οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας».

Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον…

Posted by Grigoris Leon on Thursday, March 17, 2022

Εξάλλου ο κ. Λέων σήμερα αναφέρθηκε στα τρία σενάρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».