Το μοναδικό ιατρό που στελεχώνει το ιατρείο του ΙΚΑ στην Αγριά μετακινεί η διοίκηση του ΙΚΑ Βόλου στα κεντρικά ιατρεία για ορισμένες ημέρες της εβδομάδος.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πάνω από 10.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Αγριάς, οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη.

Εμπαιγμό θεωρούν οι κάτοικοι της Αγριάς τη μετακίνηση για μερικές ημέρες την εβδομάδα του ιατρού που στελεχώνει το ιατρείο του ΙΚΑ στην Αγριά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο ιατρός παθολόγος που υπηρετεί στο ιατρείο εξυπηρετεί περίπου 10.000 κατοίκους τόσο από την Αγριά, όσο και από τα Λεχώνια, τη Δράκεια, τον Άγιο Βλάσιο κι άλλες κοντινές περιοχές.
Ο ιατρός βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο ιατρείο και μάλιστα κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξετάσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς ασθενείς μπορεί.

Ο κ. Τάσος Σκοπελίτης, κάτοικος Αγριάς, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο γιατρός μας είναι ήρωας. Προσπαθεί να εξετάσει τον διπλάσιο αριθμό ασθενών και δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετακίνησή του στο ΙΚΑ Βόλου, έστω και κάποιες ημέρες».

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει ακόμη ένας γιατρός, ο οποίος μεταβαίνει στο ΚΑΠΗ Αγριάς δύο μόνο φορές την εβδομάδα και για μόλις μία ώρα. Εξαιτίας του προγράμματος που ακολουθείται είναι σχεδόν αδύνατη η εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών. Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το θέμα ύπαρξης μόνιμου ιατρού στην περιοχή της Αγριάς.

Η είδηση και μόνο της μετακίνησης του ιατρού του ΙΚΑ στο Βόλο κατάφερε να εξεγείρει τους κατοίκους. Ξεκίνησαν ήδη τη συλλογή υπογραφών και μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο αριθμός άγγιξε τις 550, ενώ ο στόχος τους είναι να ξεπεράσουν τις 1.000.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως μόλις συλλέξουν κι άλλες υπογραφές θα ξεκινήσουν την οργάνωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΙΚΑ Βόλου, προκειμένου να αντιδράσουν και να σταματήσουν την απόφαση μετακίνησης του γιατρού τους.
πηγή: volosreporter