Για 3η φορά ο σύνδεσμος προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία «Πηγή Ζωής» διοργάνωσε εκδήλωση βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνολικά βραβεύτηκαν 120 άτομα για «την πολύχρονη προσφορά τους στην εθελοντική αιμοδοσία για τη μεσογειακή αναιμία». Οι 50 από τους βραβευθέντες, που έδωσαν αίμα πάνω από 40 φορές, έλαβαν τιμητική πλακέτα, ενώ οι υπόλοιποι 70 πήραν αναμνηστικό δώρο, καθώς είχαν βραβευθεί σε προηγούμενη εκδήλωση.

Η εκδήλωση άνοιξε με το Σύνολο Εγχόρδων «Ροτόντα», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ειρήνης Ντράγκνεβα, που ερμήνευσε κλασικά κομμάτια, ενώ ο 7χρονος σολίστ Ηλίας Ναχμίας απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.

«Γιορτή» για τους εθελοντές αιμοδότες χαρακτήρισε την εκδήλωση η πρόεδρός της «Πηγής Ζωής», Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου – Κολοκυθά, η οποία ανέφερε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να ξεκινήσει από την παιδική ηλικία, δηλαδή από την Ε’ ή Στ’ τάξη του Δημοτικού». Πρόσθεσε ακόμη, ότι στην «Πηγή Ζωής» είναι εγγεγραμμένοι 5.200 εθελοντές αιμοδότες.

Στη συνέχεια ανακηρύχτηκε επίτιμη πρόεδρος της «Πηγής Ζωής», η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Αιματολογίας του ΑΠΘ, Μιράντα Αθανασίου για τη μακρόχρονη και ανιδιοτελή προσφορά της.

Ακολούθησε ομιλία της τιμώμενης με θέμα «Η αιμοδοσία χθες, σήμερα, αύριο».
Η κα. Αθανασίου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την «αυξητική» και «ανοδική» πορεία των εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι «στο εγγύς μέλλον ελπίζω ότι η χώρα μας θα είναι αυτάρκης σε αίμα. Χρειάζεται, όμως, προσπάθεια και συνεχής ενημέρωση, κυρίως στα νέα άτομα, για να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, καθηγητές πανεπιστημίου, καθώς και πλήθος κόσμου.