Πορεία για τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από φεμινιστικές συλλογικότητες, συλλόγους εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, γυναικείες οργανώσεις μεταναστριών, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και μέσω της Σταδίου έφτασαν στο Σύνταγμα.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και ροζ μπαλόνια διαδήλωσαν κατά του σεξισμού, κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας, ζήτησαν την επανασύσταση της γενικής γραμματείας ισότητας, ενώ έστειλαν μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας βιασμούς Ουκρανών γυναικών από Ρώσους στρατιώτες. «Ποτέ καμία μόνη», «τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανέναν», «ίση αμοιβή για ίση εργασία», «ακόμα και αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει ότι δεν θέλω» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στην συγκέντρωση, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο πόνος μας είναι μεγάλος» είπε σε κλίμα συγκίνησης η Χάνα Ολάνιτς, εκπροσωπώντας την οργάνωση «Ukrainian Women in Greece» (Ουκρανές Γυναίκες στην Ελλάδα), η οποία συμμετείχε στην πορεία κρατώντας κίτρινα γαρύφαλλα και καταχειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast: