Βροχερός θα είναι ο καιρός την Τρίτη (8/3) καθώς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού και του Βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν στα δυτικά και κεντρικά βροχές και χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς), 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 2 έως 7 βαθμούς), 7 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 Μποφόρ.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τις πρωινές ώρες χιονόνερο στην πόλη και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.