Το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 30 Νοεμβρίου 2010 προσφέροντας μια νέα εμπειρία αγορών και ψυχαγωγίας στους κατοίκους της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας λειτουργίας του κέντρου η επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τις 45.000 και τα ενθουσιώδη σχόλια του καταναλωτικού κοινού τόσο για τους χώρους όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Athens Metro Mall, επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της εταιρείας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής της χώρας καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέθεσαν ομιλίες και καλωσόρισαν το Athens Metro Mall, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος καθώς και η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα της από αρχές Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Talima Venture κ. Παναγιώτης Κωνσταντίνου, “Οραματιστήκαμε τη δημιουργία μιας νέας αγοραστικής πρότασης προσαρμοσμένης στις πολλές και διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μέχρι στιγμής η στρατηγική μας έχει επιβεβαιωθεί επιτυγχάνοντας πληρότητα της τάξης του 100%. Πιστεύουμε πως το Athens Metro Mall θα αποτελέσει τη νέα αγοραστική συνήθεια αποτελώντας σημείο αναφοράς για τα νότια προάστια”

Μέσα από μια επένδυση κατασκευής που έφτασε τα 75 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Talima Venture Inc. στοχεύει στην ανάδειξη του νέου εμπορικού κέντρου ως σημείο αναφοράς των νοτίων προαστίων, προσφέροντας στους καταναλωτές ευρύτητα υπηρεσιών και καταστημάτων, ανταγωνιστικό tenant mix, ευκολία πρόσβασης και πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Παράλληλα, με τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, το Athens Metro Mall ενισχύει σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες.

Στους 5 ορόφους του εμπορικού κέντρου που εκτείνονται σε 21.500 τ.μ., οι καταναλωτές θα συναντήσουν 85 καταστήματα ηγετικών brands που καλύπτουν κάθε ανάγκη, 18 χώρους εστίασης, 5 αίθουσες κινηματογράφου, 1 Super Market, 1 τραπεζικό κατάστημα και 1.200 θέσεις πάρκινγκ. Επιπλέον, το Athens Metro Mall παρέχει στους επισκέπτες του μοναδική ευκολία πρόσβασης καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μετρό του Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Πλήρως εναρμονισμένο με «πράσινες» προδιαγραφές το Athens Metro Mall είναι σχεδιασμένο με άξονα την εξοικονόμηση πόρων και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο συνδυάζει χαρακτηριστικά που το ανάγουν σε βιοκλιματικό κτίριο εξασφαλίζοντας μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που φτάνει το 30%.