Μπορείς να μάθεις snowboard μέσα σε μία μέρα; Και όμως μπορείς! Αν έχεις για δάσκαλο έναν από τους καλύτερους του είδους, όπως και εμείς τότε είναι εφικτό. Η ομάδα του Newsbeast ταξίδεψε στον Παρνασσό με αφορμή το Red Bull Homerun, όπου μεταξύ άλλων είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μαθήματα snowboarding από τον Νίκο Πλυτά!

credits Άλεξ Γρυμάνης

Ο μόλις 27 ετών προπονητής μας που μετρά 11 χρόνια πρωταθλητισμού και αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις (θαλάσσιο σκι, wakeboarding, skateboarding, snowboarding και surfing) έκανε τα αδύνατα δυνατά και μπορεί να μην εκπροσωπήσουμε και εμείς τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως ο ίδιος στο μέλλον, άλλα μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι μέχρι το τέλος καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι στη σανίδα και να κάνουμε μερικές διαδρομές χωρίς να πέσουμε κάτω!

credits Άλεξ Γρυμάνης

Τα ιδιαίτερα μαθήματα από τον Νικό Πλυτά δεν ήταν το μόνο Highlight της ημέρας. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού το Red Bull Homerun αποτελεί το πιο συναρπαστικό και fun event για skiers και snowboarders.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού βρέθηκαν περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες οι οποίοι αψήφησαν την ομίχλη και το τσουχτερό κρύο, και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην πίστα «Βάκχος» του Παρνασσού. 

credits Άλεξ Γρυμάνης

Skiers και snowboarders συναντήθηκαν στην κορυφή της «κόκκινης» πίστας όπου με πολύ θετική διάθεση και γέλιο περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη του αγώνα. Στις 2 ακριβώς και με το πάτημα της κόρνας οι συμμετέχοντες πήραν εκκίνηση τύπου “Le Mans” (χωρίς πέδιλα και σανίδες), ξεχύθηκαν προς τον εξοπλισμό τους και με θάρρος, αλλά και πολύ πάθος και ενθουσιασμό, ξεκίνησαν δυναμικά την κατάβασή τους. Μετά από λίγα λεπτά οι πρώτοι συμμετέχοντες τερμάτισαν με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και με ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, καθώς η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. 

credits Άλεξ Γρυμάνης

Τα καλύτερα όμως έρχονται πάντα στο τέλος, έτσι λοιπόν μετά την απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ξέφρενο πανηγυρικό κλίμα, γεμάτο χαρά και ενέργεια, ακολούθησε ένα après ski party στο Σαλέ του Χ.Κ. Παρνασσού, όπου ο δυναμικός ρυθμός του Red Bull Homerun κρατήθηκε ζωντανός για πολλές ώρες ακόμα.