Ερωτήματα φέρεται να προκύπτουν σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, ενός εκ των τριών παιδιών που πέθαναν στη Πάτρα, καθώς ανακύπτουν «αντιφάσεις» στην ώρα θανάτου, με βάση όσα έχουν καταγραφεί ή ειπωθεί.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Tlive» αναφέρει ότι τα ερωτηματικά σχετίζονται με την ώρα θανάτου της Ίριδας και προκύπτουν μετά τις τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε η θεία των παιδιών.

«Το παιδί το βρήκα έντεκα παρά τέταρτο, το πρωί», είπε η αδελφή της 33χρονης μητέρας, όμως σύμφωνα με ηχητικό του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε σχεδόν μία ώρα μετά. «Έχουμε κυρία η οποία αναφέρει 6 μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις… 11.37», ακούγεται στο σήμα που έλαβε το ασθενοφόρο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το «Tlive», η θεία των παιδιών θεωρεί ότι δεν έχει προκύψει πρόβλημα, σχετικά με την ώρα του θανάτου, γιατί «έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την στιγμή που αρχίσαμε να μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία. Συνέχεια είμαστε μέσα σε ένα νοσοκομείο. Τώρα να μπερδέψουμε λίγο την ώρα ή να μην θυμόμαστε ακριβώς είναι λογικό. Πέντε λεπτά πάνω, πέντε λεπτά κάτω, μισή ώρα πάνω, μισή ώρα κάτω, είναι λογικό».

Απουσία φλεβόκομβου

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive», εντοπίστηκε στην Ίριδα, είναι σπάνιο φαινόμενο και πρόκειται για την απουσία του φλεβόκομβου.

Σχετικά μίλησε η Αντιγόνη Μητσέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ανέφερε το εξής:

«Υπήρχαν ευρήματα στην καρδιά με την απουσία του φλεβόκομβου, που είναι το όργανο που δίνει τις ώσεις, το ερέθισμα για να μπορέσει να χτυπήσει η καρδιά. Αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο, πάρα πολύ σπάνιο και είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί κλινικά. Φανταστείτε ότι μακροσκοπικά η καρδιά φαίνεται τελείως φυσιολογική, δεν βρέθηκε ποτέ ο όζος αυτός του φλεβόκομβου. Έδωσε και ευρήματα στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες είχαν οίδημα, το αιματάκι αυτό είναι από το οίδημα των πνευμόνων»