Από την Κρήτη ξεκίνησε η διαδικασία για την πρόσληψη 1.400 γιατρών από το ΙΚΑ, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις στις Μονάδες Υγείας της χώρας. Για το νησί προκηρύχθηκαν συνολικά 63 θέσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 12 αφορούν το ΙΚΑ Ρεθύμνου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Στο νομό Ηρακλείου προκηρύχθηκαν 19 θέσεις, στο νομό Χανίων δέκα θέσεις και στο νομό Λασιθίου 22 θέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, ενώ μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου οι συμβάσεις έργου θα είναι δωδεκάμηνες και η συνολική αμοιβή των γιατρών θα ανέρχεται σε 21. 600 ευρώ.

Οι δώδεκα θέσεις που προκηρύχθηκαν για το ΙΚΑ Ρεθύμνου αναμένεται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των ασφαλισμένων, οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό υποβάλλονται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: rethnea.gr