Συγκλονίζει ο θείος του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς, περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά που η οικογένεια του νεαρού έμαθε την τραγική είδηση του θανάτου του.

«Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κυρίως οι γονείς του. Τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα τον βγάλουμε από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα μέσα μας και θα ζούμε με αυτό το βάρος…» λέει αρχικά ο θείος του Άλκη μιλώντας στο «Live News».

Εκείνη που κρατάει όρθιο τον πατέρα της οικογένειας είναι η αδερφή του Άλκη. Όπως είπε ο θείος του 19χρονου, ο πατέρας του Άλκη δεν την αφήνει να φύγει, την σφίγγει συνεχώς στην αγκαλιά του, λες και φοβάται πως θα τη χάσει κι εκείνη…

«Δεν ήταν σε κάποιο σωματείο. Πηγαίναμε εδώ σε μία καφετέρια και βλέπαμε τους αγώνες του Άρη και ακούγαμε άλλους που βρίζανε και λέγαμε “γιατί κάνουν έτσι;”. Έτσι πρέπει να βλέπουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου;» περιγράφει. «Εκείνο που θέλω να πω είναι, για να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι η βία αυτή πρέπει να σταματήσει. Κάπου, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή βία. Να χάνονται ζωές αναίτια. Θα χαθούνε κι άλλες ζωές. Αυτοί που υποδαυλίζουν αυτά τα πράγματα, θα έρθει και στην πόρτα τους το κακό, αλλά θα είναι αργά…» τονίζει.

Τα τελευταία λόγια του Άλκη στη μητέρα του

Το προηγούμενο απόγευμα ο Άλκης μίλησε με τη μητέρα του και της είπε: «Αύριο γράφω μάθημα και διαβάζω». Στη συνέχεια ο Άλκης βγήκε βόλτα με τους φίλους του για να ξεσκάσει από το διάβασμα και δε γύρισε ποτέ πίσω…

«Ο πατέρας του ήταν σε αμόκ – Χάσαμε αυτόν τον άγγελο»

Η περιγραφή των στιγμών που εκείνος και οι γονείς του Άλκη έμαθαν το τραγικό συμβάν, προκαλεί ανατριχίλα. «Γύρω στις 3, ενώ κοιμόμουν, ακούω φωνές και οδυρμούς. Ξυπνάω τη σύζυγό μου και της λέω ότι κάτι γίνεται. Φοβήθηκα πως κάτι έπαθαν οι γονείς του Άλκη. Σε πέντε λεπτά με κάλεσαν και μου είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον πάνε στο Παπανικολάου. Τρελάθηκα. Φτάσαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσο γρήγορα. Στο δρόμο ο πατέρας του ήταν σε κατάσταση αμόκ. Όταν φτάσαμε, το μάθαμε, ότι ο Άλκης δυστυχώς… Δυστυχώς τον χάσαμε. Αυτό το παλικάρι, τον άγγελο, τόσο καλό παιδί…» συγκλονίζει ο θείος του.

«Και κλήθηκα εγώ για την αναγνώριση. Δεν ήθελε να το πιστέψω ότι μέσα στη σακούλα βρισκόταν ο Άλκης» λέει και καταλήγει: «Να μην περάσει καμία οικογένεια αυτά που περάσαμε εμείς. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να λάβουν μέτρα και η Πολιτεία, και η κοινωνία, και οι σύνδεσμοι και όλοι οι παράγοντες που είναι πίσω από αυτά».