Δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο της Κρήτης πήγαν μαζί με τους δασκάλους τους για εκκλησιασμό για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Στο τέλος της λειτουργίας μάλιστα κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους.

Για την ακρίβεια οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος θα τα κοινωνήσουν. Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του αναφέρει το neakriti.gr.

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής

Το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass θετικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο. Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.