Αναβλήθηκε, η προγραμματισμένη για χθες, έναρξη της αποκομιδής των σωρευμένων επι μήνες σκουπιδιών από τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύργου εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στους ΧΥΤΑ Φλόκα και Στράτου αλλά και στους ίδιους τους χώρους υγειονομικής ταφής, οι οποίοι πλημμύρησαν!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Σεϊντή, τα κοντέινερ με τα σκουπίδια του Δήμου, κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ΧΥΤΑ με δυσκολία ωστόσο δεν μπόρεσαν να αδειάσουν καθώς οι χώροι έχουν πλημμυρίσει από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε και στις δυο περιοχές. «Είχα επισημάνει πριν μερικές ημέρες, ότι η αποκομιδή από τα χωριά θα ξεκινούσε την Πέμπτη, εκτός απροόπτου. Το απρόοπτο υπήρξε και στο ΧΥΤΑ Στράτου και στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Οι κακοτράχαλοι δρόμοι που οδηγούν στους ΧΥΤΑ υπέστησαν ζημιές από την καταρρακτώδη βροχή το ίδιο και το εσωτερικό των χώρων. Ήδη από ότι ενημερώθηκα, έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης».

Μάλιστα, επισήμανε ότι στην περίπτωση που σήμερα καταφέρουν να αδειάσουν τα φορτία από τα κοντέινερ, θα ξεκινήσει η αποκομιδή αν και όπως είπε, το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο. «Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, η έναρξη της πολυπόθητης αποκομιδής από τα χωριά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα».

Ήδη έχει ενημερώσει όπως δήλωσε, τους προέδρους των περισσοτέρων Δημοτικών Διαμερισμάτων, είτε κατ’ ιδίαν, είτε τηλεφωνικά καθώς και τους αντιδημάρχους Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλο και Βώλακα Κώστα Γεράνιο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, διαβεβαιώνοντας τους, ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσει η αποκομιδή σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν ήδη συμφωνήσει.

«Θεωρώ ότι τη Δευτέρα τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί και θα ξεκινήσουμε την αποκομιδή με την στήριξη ιδιωτικών μηχανημάτων στα χωριά τα οποία θα βοηθούν στην φόρτωση των σκουπιδιών στα φορτηγά. Στόχος μας είναι να καθαρίζουν τα κεντρικά σημεία τουλάχιστον 5-6 χωριών την ημέρα…».

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι στην πόλη παραμένουν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία 24 φορτηγά γεμάτα σκουπίδια και τα οποία θα πάρουν το δρόμο προς τους ΧΥΤΑ από βδομάδα, όπως τονίζει το ilialive.gr.