Το σφοδρότατο πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα και τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική με εγκλωβισμένους οδηγούς να βρίσκονται στην Αττική Οδό και σε άλλες οδικές αρτηρίες για σχεδόν μία μέρα, δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ. Ανταποκρίσεις μεγάλων ευρωπαϊκών και διεθνών Μέσων μεταφέρουν την εικόνα που προκάλεσε στην πρωτεύουσα η έντονη χιονόπτωση, ενώ εκτενείς είναι οι αναφορές και στα προβλήματα στην Κωνσταντινούπολη.

Στα σοβαρά προβλήματα τα οποία προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε την Αττική αναφέρονται αρκετά ξένα ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους.

Daily Mail: Αποκάλυψη χιονιού στην Ακρόπολη

Η Daily Mail αρχικά αναφέρεται με τον τίτλο «Αποκάλυψη χιονιού στην Ακρόπολη» παρουσιάζοντας εικόνες πρωτόγνωρες από το κέντρο της Αθήνας κατάλευκο και εκχιονιστικά να περνούν μπροστά από τη Βουλή και να καθαρίζουν τους δρόμους. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρθηκε εκτενώς και στους εγκλωβισμένους οδηγούς και όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Η Daily Mail για την κακοκαιρία

Το Reuters μεταφέρει τις εικόνες των στρατιωτών που έδιναν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς, καθώς και στη διακοπή των συγκοινωνιών και της λειτουργίας των σχολείων και του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το Reuters για την κακοκαιρία

«Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, όμως η πόλη επλήγη από χιονοκαταιγίδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος», σημειώνει επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

AFP: Οργή των εγκλωβισμένων οδηγών

Το AFP για την κακοκαιρία

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνει έμφαση στους εξοργισμένους εγκλωβισμένους οδηγούς και στις προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομία να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Από την πλευρά του, ο Guardian μεταφέρει με εικόνες την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται, άλλωστε, πως στην τουρκική μεγαλούπολη τα προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, με αποτέλεσμα να διακοπεί και η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου.

Ο guardian για την κακοκαιρία

Στη δική του ανταπόκριση, το γερμανικό Der Spiegel είναι ακόμη πιο αιχμηρό. «Το χάος στους αυτοκινητόδρομους της χώρας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, καθώς ελλιπώς εξοπλισμένα οχήματα, χωρίς χειμερινά λάστιχα και αλυσίδες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και έκλειναν τον δρόμο στα εκχιονιστικά μηχανήματα», γράφει χαρακτηριστικά.

Τέλος στην κατάσταση που επικρατεί εδώ και μέρες στη χώρα λόγω του περάσματος της Ελπίδας αναφέρθηκε και ΜΜΕ των ΗΠΑ. Τα σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα περιγράφει και το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC News, δίνοντας έμφαση στην παράλυση της κυκλοφορίας ακόμη και σε κεντρικούς άξονες, καθώς και τη διακοπή των συγκοινωνιών και του συνόλου σχεδόν της οικονομικής δραστηριότητας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Associated Press από το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Αθήνα…

…και Κωνσταντινούπολη