Επανασυστήνεται από μεθαύριο Παρασκευή η δημοτική αστυνομία στον δήμο Καλαμάτα, καθώς επανακάμπτουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες στο δήμο κι επομένως, θα επαναλειτουργήσουν, τόσο η δημοτική αστυνομία, όσο και η υπηρεσία σχολικής φύλαξης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου, υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες επανασυνιστώνται οι θέσεις και οι κλάδοι της δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Αναφορικά με την δημοτική αστυνομία, όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, λήγει αύριο Πέμπτη, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που επιθυμούν να επανέλθουν στο δήμο Καλαμάτας.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί έξι αιτήσεις και ο δήμαρχος της πόλης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως «η δομή που υπήρχε θα επανέλθει». Πρόσθεσε πως ευελπιστεί να υποβληθούν και άλλες αιτήσεις, ενώ πρόκειται, να υπογράψει και μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε άλλους δήμους, προς το δήμο Καλαμάτας.

Επίσης, το ίδιο θα συμβεί και με τους σχολικούς φύλακες, όπου έως σήμερα έχουν υποβληθεί δεκαοκτώ αιτήσεις από πρώην σχολικούς φύλακες, που επιθυμούν να επανέλθουν στο δήμο Καλαμάτας. Αύριο ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων και οι υπάλληλοι αυτοί, μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς, επανέρχονται στο Δήμο από μεθαύριο Παρασκευή 22 Μαΐου.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε πως με την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, επανέρχεται «το αναγκαίο εργαλείο για τη λειτουργία του δήμου», ενώ χαρακτήρισε, «κρίσιμο ζήτημα» την επαναλειτουργία της υπηρεσίας σχολικής φύλαξης, καθώς όπως είπε, «τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται», ιδίως τις απογευματινές ώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.