Έξι ημέρες την εβδομάδα, φοράει το κοστούμι του, ή ακόμα και την ειδική στολή Covid και εργάζεται στο γραφείο τελετών.

Αλλά κάθε Κυριακή με αθλητική περιβολή θα μπει στα γήπεδα, θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα γιορτάσει στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες του.

Ο Γιώργος Μπάστας είναι ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της Αχαίας, στην ακαδημία του Ολυμπιακού Ντα Λουζ και γνωστός στην τοπική κοινωνία έχει όμως και μία άλλη ασχολία, αφού από νεαρή ηλικία εργάζεται σε γραφείο τελετών.

Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του MEGA και την δημοσιογράφο Ελένη Ασημακοπούλου για αυτή την διπλή του ιδιότητα που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τραγικές καταστάσεις στον ίδιο. Πολλές οι ιδιαιτερότητες της εργασίας του. Τραγική όπως αναφέρει ήταν η στιγμή που έπρεπε να κηδέψει συγγενικό του πρόσωπο. Όμως όταν μπαίνει στο γήπεδο τα αφήνει όλα πίσω. «Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου αγάπη» θα πει.

Ο στόχος του φυσικά είναι να συνεχίσει όσο γίνεται καλύτερα την πορεία του στα γήπεδα της χώρας. Έχει αγωνιστεί στον Ατρόμητο Πατρών, στον Πυρσό, στην Νεάπολη Πατρών και τώρα στον Ολυμπιακό Ντα Λουζ. Έπαιζε ποδόσφαιρο επίσης στην Κρηνεία, αλλά η ομάδα διαλύθηκε.

Παράλληλα βέβαια εξακολουθεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην δουλειά που του εξασφαλίζει το εισόδημα του, με τους συναδέλφους του να λένε τα καλύτερα λόγια, ενώ συζητάνε και για το ποδόσφαιρο αφού και ο συνεργάτης του στο γραφείο έπαιζε και αυτός ποδόσφαιρο.

Οι δύο νέοι θα αποδείξουν πως ο αγώνας είναι συνεχής στην ζωή και κανείς δεν πρέπει ποτέ να το βάζει κάτω.