Ο δήμος Θέρμης ζητά να κηρυχτεί η περιοχή του Σχολαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στον οικισμό.

Οι κατολισθήσεις έχουν επηρεάσει αυλές σπιτιών, «απειλούν» οικοδομές και βιοτεχνικά κτίρια στο Κάτω Σχολάρι, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων, ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί επίσης στις περιοχές του Τριλόφου και της Καρδίας.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, υποστήριξε πως οι εργασίες στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει να γίνουν άμεσα και το αργότερο μέχρι τα τέλη καλοκαιριού, πριν ξεκινήσουν οι νέες βροχοπτώσεις.

«Έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μελέτες και φωτογραφίες και περιμένουμε να κηρυχτεί η περιοχή του Σχολαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε με διαδικασίες εξπρές στις απαραίτητες παρεμβάσεις, καθώς δεν πρέπει να μας προλάβει η επόμενη υγρή περίοδος», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην Καρδία, οι κατολισθήσεις δεν απειλούν -άμεσα τουλάχιστον- κατοικίες, ενώ στον Τρίλοφο, η κατολίσθηση σημειώθηκε σε πλαγιά του ανατολικού τμήματος του οικισμού, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία του αστικού δρόμου της περιοχής.

Πηγή φωτογραφιών: makthes.gr