Προβλήματα λόγω υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και βροχοπτώσεων καταγράφονται σήμερα Μεγάλο Σάββατο, σε αρκετά σημεία του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρις ότου οι ζημιές επιδιορθωθούν και η κυκλοφορία αποκατασταθεί πλήρως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Κεντρική Μακεδονία

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, στην περιοχή Γέφυρας, έπειτα από διάβρωση του εδάφους και φθορές που προκλήθηκαν πρόσφατα από εκτροχιασμό 15 βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας στις 28 Μαρτίου. Το σημείο εκτιμάται ότι θα παραμείνει κλειστό για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Γέφυρα Λυγαριάς στις Σέρρες, όπου η υπερχείλιση του ποταμού Στρυμώνα καθιστά αδύνατη τη διέλευση οχημάτων, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, από το 11ο έως το 25ο χλμ.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στην περιοχή της Ροδόπης, η υπερχείλιση υδάτων είχε ώς αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στις διαβάσεις Ποντικόρεμα, ‘Εβρενος- Ιάσιο, Αετοκορυφή- Διώνη. Και σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρις ότου αποκατασταθούν οι καταστροφές, ώστε οι διαβάσεις να δοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, στην περιοχή της Ορεστιάδας, η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή από τα όρια τής Αλεξανδρούπολης έως το Ορμένιο επίσης διεκόπη από υπερχείλιση υδάτων. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.

Στη δε Δράμα, τα αυτοκίνητα δεν είναι δυνατόν να διέλθουν από την επαρχιακή οδό Οχυρού-Περιθωρίου, αφού η κυκλοφορία διεκόπη λόγω συσσώρευσης υδάτων. Και αυτό το σημείο αναμένεται να παραμείνει κλειστό επί μακρόν.

Δυτική Μακεδονία

Στη δυτική Μακεδονία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί μεταξύ του 20ού και του 30ού χιλιομέτρου τής επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) λόγω κατολίσθησης. Ο καθαρισμός του οδοστρώματος, ώστε η κυκλοφορία να αποκατασταθεί πλήρως, υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει επίσης πολύ χρόνο, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς), η κατάσταση του οδοστρώματος δεν επιτρέπει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 12 τόνων.

Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την εκεί γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση, η υπερχείλιση το ποταμού Τιταρήσιου στην περιοχή της Λάρισας, είχε ώς αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακό οδό Αμπελώνα – Δελερίων, στο 3ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. Το σημείο υπολογίζεται ότι θα παραμείνει επίσης κλειστό επί μακρόν.