Στον «αέρα» η εκδρομή δύο δημοτικών σχολείων

Αδυναμία τουριστικού γραφείου να την πραγματοποιήσει


ΕΛΛΑΔΑ
15:44
30/04/2015
Στον «αέρα» η εκδρομή δύο δημοτικών σχολείων
loading

Η αδυναμία ταξιδιωτικού γραφείου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «αέρα» η σχολική εκδρομή δύο δημοτικών σχολείων στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Αναστάτωση επικρατεί και σε άλλα δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, που έχουν υπογράψει σύμβαση με το ίδιο πρακτορείο και έδωσαν ήδη προκαταβολές.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, Νίκος Βουδρισλής, το σχολείο τους μαζί με το 2ο δημοτικό σχολείο Ασβεστοχωρίου έκλεισαν συμφωνία για την τριήμερη εκδρομή της ΣΤ' τάξης για την Αθήνα και έδωσαν στο πρακτορείο περίπου 9.700 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 14.000 ευρώ.

«Πρόσφατα μάθαμε ότι ένα σχολείο που έκλεισε εκδρομή στο εξωτερικό με το ίδιο πρακτορείο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και οι μαθητές έμειναν μετέωροι. Σε επικοινωνία που είχαμε εμείς με το ταξιδιωτικό γραφείο λάβαμε, πριν από δύο μέρες, μια επιστολή που δεν εξηγεί, αν θα πάρουν οι γονείς πίσω τα χρήματά τους παρά μόνο ότι δεν θα γίνει η εκδρομή», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έγραφε: «δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκδρομής της 22ας Μαΐου, λόγω της αναπόφευκτης διακοπής των εργασιών του τουριστικού γραφείου μας, έπειτα από τα δυσφημιστικά σε βάρος μας δημοσιεύματα του τύπου», υπογράμμισε ο κ. Βουδρισλής.

«Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τους μαθητές», είπε.

Το θέμα απασχολεί και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς τα τέσσερα σχολεία που έχουν το πρόβλημα ανήκουν σε αυτήν, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πάντως, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια καταγγελία.

Η εκδρομή του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου είχε προγραμματιστεί με σκοπό να επισκεφτούν 106 μαθητές και συνοδοί το ελληνικό κοινοβούλιο και περιλάμβανε δύο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει