Μήνυμα πίστης και ελπίδας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκεπτόμενος σήμερα το απόγευμα την πόλη των Σερρών.

«Η πατρίδα σήμερα απαιτεί να θυσιάσουμε τα πάθη μας τα οποία βλάπτουν και ατιμάζουν εμάς και αυτήν. Απαιτεί ευθύτητα, εντιμότητα και Δικαιοσύνη. Απαιτεί να έχουμε πάντοτε κατά νου ότι και το ελάχιστο των συμφερόντων της πατρίδας εξαγοράσθηκε με μεγάλες θυσίες. Προπάντων, η πατρίδα απαιτεί σταθερή και ακράδαντη εμμονή στην Αγία Ορθόδοξη πίστη των πατέρων μας, η οποία έσωσε στο παρελθόν το γένος μας και θα το σώσει και σήμερα. Χωρίς την πίστη στον Θεό, δεν υπάρχει σωτηρία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε στην πόλη των Σερρών στις 19:00 και τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτές και εκπρόσωποι των εμπορικών φορέων του νομού, καθώς και πλήθος κόσμου.
Με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη ο εθνικός ύμνος ήχησε δυνατά από τους στρατιώτες του Γ΄ Σώματος Στρατού και των παρευρισκομένων πολιτών. Οι σερραίοι έραναν με άνθη τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ζήτησαν την ευλογία του.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος του εξέφρασε την εμπιστοσύνη όλου του σερραϊκού λαού στο πρόσωπό του, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα χριστιανικά θέματα. Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στον ιερό ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών για την τέλεση της πατριαρχικής δοξολογίας.