«Έχουμε τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις μας, ενώ προχωράμε σε διάλογο και με τα δύο σωματεία των εργαζομένων με σκοπό να αξιολογήσουμε συνολικά τα αιτήματα των εκπροσώπων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η DPort Services, διαχειρίστρια εταιρεία για λογαριασμό του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού, με αφορμή τη 48ωρη απεργία που κήρυξε το ένα από τα δύο σωματεία των εργαζομένων, η Ένωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως τονίζει η DPort «έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την διασφάλιση των 2.100 εργαζομένων και των οικογενειών τους, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με το Συνδικάτο Εργαζομένων τις επόμενες μέρες με σκοπό να αξιολογήσουμε συνολικά τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων». Προσθέτει, επίσης, ότι «η εταιρεία τηρώντας το Νόμο ζήτησε από τα Ελληνικά δικαστήρια να κρίνουν ποιο από τα 2 σωματεία θα είναι το αρμόδιο να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις εταιρίες όπως και να αποδείξει κάθε σωματείο ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν είναι εργαζόμενοι στο λιμάνι με ενεργή σύμβαση.

Η υπόθεση είχε οριστεί να εκδικαστεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου αλλά μετά από αίτημα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ συμφωνήθηκε η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.