Βγήκε η θάλασσα στη στεριά στην Πάτρα εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των βροχοπτώσεων στην περιοχή. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μετέδωσε το Open, στη συμβολή των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου οι πέτρες από τη θάλασσα έχουν βγει στο δρόμο με αποτέλεσμα το σημείο να είναι σχεδόν απροσπέλαστο.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έπνεαν όλο το βράδυ στην πόλη, η θάλασσα βγήκε στη στεριά προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο οδόστρωμα, το οποίο φαίνεται να έχει σπάσει σε πολλά σημεία. Σύμφωνα με το Open, αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στην πλαζ, καθώς δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω του νερού και της λάσπης.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Πρέβεζα, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο εθνικό δίκτυο και σε επαρχιακές οδούς σύμφωνα με το prevezanews.gr.

Στην Καστροσυκιά ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή έπληξε μία ταβέρνα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ξηλώθηκαν πέργκολες, έσπασαν τραπεζοκαθίσματα, ξεριζώθηκαν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η σκεπή από το αίθριο «πέταξε» 200 μέτρα μακριά.

Στην περιοχή των Ιτέων τα περισσότερα προβλήματα – Πλημμυρικά φαινόμενα κοντά στο Ρίο

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή των Ιτέων, όπου λόγω πλημμυρικών φαινομένων έχει κλείσει τμήμα της παραλιακής οδού και καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης, ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται και στην παραλιακή περιοχή του Ακταίου, κοντά στο Ρίο.

Σε όλες τις περιοχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιχειρούν μηχανήματα, που προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά.

Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Πάτρα

Πηγή φωτογραφιών: tempo24.news