Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για το πρόβλημα με τις κρίσεις μνήμης που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Γεμάτη αισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο περιέγραψε πώς βιώνει το πρόβλημα και μίλησε για το βιβλίο «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

«Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητα. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας. Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητα. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας» είπε.

Και πρόσθεσε: «Το 2015 είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπα ότι κάτι συμβαίνει στην αξονική. Έχω έναν πολύ ώριμο εγκέφαλο. Έκανα εξετάσεις, έχω έναν πολύ ιδιαίτερο εγκέφαλο. Δεν είναι η μνήμη το δυνατό μου σημείο. Είναι πιθανό να γίνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι και πιο πιθανό να βρούμε γρήγορα ένα φάρμακο και να φρενάρουμε την εξέλιξη της νόσου».

«Ένα μικρό κομμάτι της έγνοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο»

Η δημοσιογράφος περιέγραψε τι συμβαίνει με τις κρίσεις της. «Είμαι απόλυτα λειτουργική, κάποιες φορές έχω κρίσεις ολιγόλεπτες που τότε δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μόλις ηρεμήσω, τα θυμάμαι όλα, Όταν προέκυψε το πρόβλημα, η λογική που πάντα την είχα στο φτύσιμο, ήρθε και μου την έφερε. Όλες τις φορές που έχω χάσει τη μνήμη μου είμαι μόνη μου και όλες είμαι στο αυτοκίνητο και στη δουλειά. Τρομάζω, δεν είμαι βιωνική και στεναχωριέμαι, αλλά προσπαθώ να ηρεμήσω, να βρω την ταυτότητά μου και συνεχίζω».

Μίλησε για την έγνοια που έχει για τον γιο της Χρήστο, τον οποίο μεγαλώνει μόνη της. «Για τον Χρήστο, τον γιο μου, είμαι και μαμά και μπαμπάς. Ένα μικρό κομμάτι της έγνοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο. Ξέρουν τα παιδιά ότι η μαμά έχει πρόβλημα με τη μνήμη και το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Με έπιασε άγχος όταν το έμαθα μήπως δεν προλάβω να τους μιλήσω για κάποια πράγμα. Ξεκίνησα να γράφω σημειώσεις για να τις αφήσω στα παδιά και τελικά την ιδέα του βιβλίου μου την έδωσε η κόρη μου, η Ηλέκτρα».

Μάλιστα όταν ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο οποίος είναι οικογενειακός φίλος της, συγκινήθηκε εκείνη του είπε: «Μη στενοχωριέσαι εσύ τώρα, σε βλέπω και έχεις… Για όνομα του Θεού! Δεν θέλω! Σκέψου θα σχολάσει ο Χρήστος, θα το δει και εντάξει τώρα…».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο