Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, όπως αναμένονταν, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Στα δυτικά και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας περισσότερα από 70-80 χιλιοστά καταγράφηκαν σε λιγότερο από 8 ώρες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν και στην Αττική όπου περισσότερα από 30 χιλιοστά καταγράφηκαν σε λιγότερο από 2 ώρες. Ως αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης ήταν και η απότομη άνοδος της στάθμης του νερού στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου μέσα σε 10 λεπτά (μεταξύ 1500 και 1510) η στάθμη του νερού ανέβηκε 75 εκατοστά, φθάνοντας στα 90 εκατοστά ύψος και 20 λεπτά αργότερα ξεπέρασε οριακά το 1 μέτρο. Περιπτώσεις όπως αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών αλλά και μετρητών στάθμης νερού, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών, σημειώνει το meteo.

Χάρτης με τη βροχή που έριξε σήμερα Παρασκευή

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 18:30 καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στην Κάτω Βλασία Αχαΐας και ήταν ίσο με 88 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Λίστα με τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις