Για την κατάσταση στο Άγιο Όρος, όπου ο κορονοϊός σαρώνει, μίλησε ο ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μυρίζει θάνατος». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι αυτή του η φράση αφορά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για το Άγιο Όρος, καθώς η πανδημία αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Στο Άγιο Όρος τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2 μοναχοί από κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πέντε μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, τόνισε ότι η πανδημία πλήττει όλο τον κόσμο και οι φανατικοί αρνούνται να δουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των φανατικών στο Άγιο Όρος, όμως και οι λίγοι μπορούν να κάνουν κακό. «Οι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το ράσο και το όνομα του Αγιορείτου παρασύρουν τον κόσμο. Εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση γιατί ζητούν οπαδούς. Τους τρέφει αυτό το πράγμα. Χαίρονται από αυτό που συμβαίνει τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Μητροπολίτης Πειραιώς: Αδελφοκτόνοι οι ιερείς που τάσσονται κατά των εμβολιασμών – Δρουν εναντίον του Χριστιανισμού

Την οργή του για τους αντιεμβολιαστές ιερείς εξέφρασε το πρωί της Τρίτης και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αποκαλώντας τους αδελφοκτόνους και τονίζοντας ότι δεν έχουν θέση στην Εκκλησία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, επεσήμανε ότι «αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από το διάβολο από το Θεόν είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη. Μας κυνηγάει και από αριστερά με την αισχροτάτη αθεΐα και από τα δεξιά με το ζηλωτισμό χωρίς επίγνωση». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υπογράμμισε: «Όχι το λέω με στεντόρεια φωνή, δεν έχουν θέση στην Εκκλησία, είναι εκτός του Ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του Χριστιανισμού, και αυτό θα το αποδείξω αυτή στιγμή, αυτό αποδεικνύεται από τις ύβρεις τις συκοφαντίες, τη λάσπη την οποία απευθύνουν εναντίον των αδελφών τους. Διότι, όταν λάβουμε υπόψη ότι ο Χριστός επάνω στον σταυρό, την ώρα του θανάτου του, αναζήτησε αιτιολογία, δικαιολογία για τους σταυρωτάς τους ‘μην τους τιμωρείς πατέρα μου γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν’ αυτοί οι άνθρωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει Χριστιανισμός. Ο Χριστιανός δεν υβρίζει, δε συκοφαντεί».