Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου λόγω της έκρηξης των νοσηλευομένων με κορονοϊό. Χαρακτηριστικό της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο νοσηκλευτικό ίδρυμα είναι το γεγονός ότι μπήκε κρεβάτι για νοσηλεία ασθενούς σε γραφείο εφημερεύοντα γιατρού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στο νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (9/11) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της ότι υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσει ο ιδιωτικός τομέας.

«Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια με περισσότερες μονάδες με περισσότερο προσωπικό. Όμως ένα σύστημα υγείας, που είναι φτιαγμένο για να 2.000 εισαγωγές την ημέρα και ξαφνικά έχει 300 – 400 παραπάνω – έχουμε 7.000 κρούσματα την ημέρα- υπάρχει επομένως πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε λοιπόν ακριβώς, που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επίλυσή τους» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα σε δηλώσεις της.

«Γίνονται συνεχώς προσλήψεις»

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν προσλήψεις η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας απάντησε πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

«Όπως καταλαβαίνετε οι θέσεις, που χρειάζονται τώρα δεν είναι οι θέσεις, που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Ό,τι χρειάζεται γίνεται… ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει».

Σημειώνεται ότι για την αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Βόλου, μίλησε σήμερα και ο διευθυντής της νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, κάνοντας λόγο για μαύρη εικόνα, με ένα γιατρό για 120 ασθενείς με κορονοϊό.