Ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:52 της Δευτέρας στο Μαρούσι με επίκεντρο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις κοντινές περιοχές και στην Αθήνα, παρά το μικρό του μέγεθος. Το Newsbeast επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο, καθώς η δόνηση ανησύχησε.

«Είναι ένας απόλυτα συνηθισμένος σεισμός, καθημερινός μικροσεισμός και ως τέτοιος δεν μας ανησυχεί καθόλου» λέει στο Newsbeast ο Κώστας Παπαζάχος για τη δόνηση των 2,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στο ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ και προήλθε από σημείο 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Αθήνας.

Όπως συνεχίζει να εξηγεί ο κος Παπαζάχος: «μικροσεισμούς σαν κι αυτόν σημειώνονται δεκάδες σε καθημερινό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα. Απλώς επειδή προήλθε από σημείο πολύ κοντά στην πόλη έγινε αισθητός και ειδικά στα Βόρεια Προάστια και περισσότερο από όλα στο Μαρούσι».

«Δεν υπάρχει ρήγμα κάτω από την Αθήνα»

Όσο για το ποιο σημείο «έδωσε» τον σεισμό ο κος Παπαζάχος ξεκαθαρίζει το εξής: «Η διάρρηξη στην οποία αντιστοιχεί ειναι απειροελάχιστη, άλλωστε δεν υπάρχει ρηξιγενής ζώνη/ρήγμα κάτω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας».

Ο κ. Παπαζάχος σημειώνει στη συνέχεια «πως κάτι το οποίο έχει διάσταση 100, 200 έως και 500 μέτρα δεν μπορεί να λογιστεί ως ρήγμα αλλά ως μια μικρή ασυνέχεια. Από αυτά έχουμε πολλά αλλά επαναλαμβάνω – δεν θεωρούνται ρήγματα».