Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από το πρωί της Τρίτης με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Κηφισό και Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, στην κάθοδο του Κηφισού η κίνηση ξεκινά από το ύψος της Κηφισιάς και συνεχίζεται μέχρι και μετά τη λεωφόρο Αθηνών ενώ στην άνοδο το πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από τη λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στους υπόλοιπους δρόμους στην Αττική αυξημένη κίνηση καταγράφεται στην κάθοδο της Κηφισίας, στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αναμένεται να δυσκολέψει καθώς έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους XXIV Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΕΚΙΝΟ 2022».

Κίνηση τώρα: Δείτε τον χάρτη της Google στις 08:00

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Κίνηση τώρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Η κυκλοφορία των οχημάτων, όπως και η στάση και στάθμευση, δεν θα επιτρέπονται από τις 6:00-13:00 κατά μήκος της οδού Αρχιμήδους, στο τμήμα της από την οδό Κλειτομάχου έως την οδό Αντιφώντος και από τις 12:00-13:00 στους εξής δρόμους:

  • Κατά μήκος της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Βασ. Σοφίας έως τη συμβολή της με την οδό Αρδηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και,
  • Κατά μήκος της οδού Αρδηττού, καθ’ όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι εναλλακτικές διαδρομές

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τις εξής εναλλακτικές διαδρομές

Από Καλλιροής/ Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο/Κηφισιά:

  • Καλλιρόης (προς Κέντρο) – δεξιά Λ. Βουλιαγμένης – αριστερά μέσω Κάρπου/ Λ. Γ. Καφαντάρη – προς Φιλολάου – Παγκράτι ή
  • Λ. Βουλιαγμένης/ Ηλιουπόλεως (προς Κέντρο) – συνέχεια Αθ. Διάκου – δεξιά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Πανεπιστημίου προς Κέντρο ή δεξιά Λ. Βασ. Σοφίας – συνέχεια προς Λ. Κηφισίας/ Λ. Μεσογείων.

Από Λ. Βασ. Σοφίας/ Λ. Κηφισίας/ Λ. Μεσογείων προς Κέντρο/ Λ. Συγγρού:

  • Λ. Βασ. Σοφίας (προς Κέντρο) – συνέχεια δεξιά Πανεπιστημίου προς Κέντρο ή ευθεία Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλ. Συντάγματος – συνέχεια Φιλελλήνων – συνέχεια δεξιά Λ. Αμαλίας – συνέχεια ευθεία Λ. Συγγρού ή αριστερά Αθ. Διάκου προς Λ. Βουλιαγμένης ή Καλλιρόης ή,
  • Μέσω Μιχαλακοπούλου – αριστερά μέσω παράπλευρων οδικών αξόνων (π.χ. Ούλωφ Πάλμε, Σπ. Μερκούρη, Βασ. Αλεξάνδρου, Υμηττού) περιοχής Ιλισίων/ Ζωγράφου/ Παγκρατίου προς Λ. Βουλιαγμένης ή Ηλία Ηλιού.

Κατά μήκος της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Βασ. Σοφίας έως τη συμβολή της με την οδό Αρδηττού, θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων.