Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας και ειδικότερα η δυτική από τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/10), γεγονός που επηρεάζει και τη λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα, στην Κεφαλονιά, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Συναγερμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Αυτά θα εκδηλωθούν περίπου σε όλη την Ελλάδα.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες, οι οποίες θα τους σταλούν και με το 112. Αυτές είναι οι εξής:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας: