Αμετανόητος εμφανίζεται ο αρνητής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί αναρτούσε βίντεο στο διαδίκτυο από τον περασμένο Ιούλιο, παρακινώντας πολίτες να μην εμβολιαστούν και να μην κάνουν self και rapid test για τον κορονοϊό.

Σε νέο του βίντεο μετά την απόφαση για διαθεσιμότητα, ο «Τηλέμαχος», όπως παρουσιάζεται, έκανε λόγο για ανάρτηση από τις 4 Αυγούστου, στην οποία απαντούσε «στα ψέματα» τηλεοπτικού σταθμού λέγοντας ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει από ό,τι να νικήσει.

«Αλλά αυτή η μάχη είναι επιλογή μου» είπε ο αστυνομικός, «δεν πρέπει να στενοχωριέστε για αυτό που συμβαίνει, γιατί είναι επιλογή μου». Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν θα ανακαλέσω τίποτα από όσα είπα».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι τους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας δεν σταματάει εδώ, συνεχίζει μέχρι δικαίωσης και μέχρι τελικής πτώσης. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτό που είναι μέρος της κουλτούρας μας και αυτό που διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας».

Τέσσερις ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ)

Λόγω αυτής της δράσης του αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής και εμφανίζεται με το όνομα «Τηλέμαχος», έχουν διεξαχθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ). Με βάση το πόρισμα μίας από τις ΕΔΕ, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβλήθηκε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, το συγκεκριμένο υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.