Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών στην Ήπειρο. Από τους ελέγχους των συνεργείων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκύπτει ότι στον νομό Άρτας έχουν υποστεί ζημιές 329 κτίρια, από τα οποία 229 είναι κατοικίες και στον νομό Ιωαννίνων 43 κτίρια, εκ των οποίων τα 16 είναι κατοικίες.

Για την ταχύτερη οικονομική στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνεπειών, ενισχύονται τα κλιμάκια μηχανικών και άλλων ειδικών υπαλλήλων για τη διενέργεια αυτοψιών, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι διαδικασίες οριοθέτησης των περιοχών που έχουν πληγεί, που είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή να συγκροτηθούν δύο κλιμάκια ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, πλαισιωμένα και από στελέχη των διευθύνσεων Κτιριακών Υποδομών και Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, για να ασχοληθούν, αντίστοιχα, με δύο θέματα που προέκυψαν κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, τα οποία είναι η πτώση της σκεπής του κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου στην Μελίκη Ημαθίας και η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Κοζάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εξαιτίας της πλημμύρας του οδοστρώματος, πρόβλημα που έχει αποκατασταθεί.

Η εντολή του κ. Σπίρτζη προς τους υπευθύνους για το έργο των κλιμακίων ελέγχου είναι να εξεταστούν τα θέματα σε βάθος, να εντοπίσουν τα αίτια, να διατυπωθούν προτάσεις μέτρων και παρεμβάσεων για την οριστική αντιμετώπισή τους, όπως επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, ώστε εάν υπάρχουν να αποδοθούν στους υπευθύνους.