Την Κρήτη θέλοντας να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στους πληγέντες από το σεισμό επισκέφτηκε την Πέμπτη (30/9) ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος θέλοντας να εκφράσει την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Κρήτης και τον κρητικό λαό, για τη δοκιμασία που περνάει.

Ο Ιερώνυμος επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο στο Αρκαλοχώρι, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει για τους πολίτες, που φιλοξενούνται σε σκηνές και ξενοδοχεία.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι όπως και με την εμπειρία των σεισμών και των δραματικών συνεπειών τους στη Βοιωτία, «έτσι και στην Κρήτη καθίσταται σαφές, ότι το σημαντικότερο είναι η στήριξη με έργα και όχι λόγια».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Θα διαμορφωθεί άμεσο σχέδιο στήριξης των σεισμόπληκτων»

«Οι οκτώ τόνοι τροφίμων που έφτασαν ήδη, είναι μόνο η αρχή και ότι σε συνεργασία με την ”Αποστολή” θα διαμορφωθεί άμεσο σχέδιο στήριξης των σεισμόπληκτων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη σίτιση και παροχή άλλων αγαθών, αλλά και στήριξη στην προσπάθεια αποκατάστασης ζημιών που έχουν υποστεί ναοί» είπε.

«Θα αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ των ενοριών, με στόχο να αποκατασταθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ναοί της περιοχής» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, συνάντησε από κοντά πολίτες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Σεισμόπληκτων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και συνεχάρη τους εθελοντές για την αμέριστη συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, μετά τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας.