Λουκέτο βάζει ένα από τα πιο ιστορικά καταστήματα της Λάρισας στο χώρο των βίντεο κλαμπ. Το Video Zoom, που από το 1986 συντρόφευε τους φίλους της μικρής οθόνης με μοναδικές ταινίες, έκανε τον κύκλο του και ρίχνει τίτλους τέλους.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες μάλιστα μέσω κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε πως πωλούνται όλα τα DVD. Το κατάστημα ίσως ήταν το τελευταίο του είδους στη Λάρισα αναφέρει το larissanet.gr.

Κλείνει ένα από τα τελευταία βίντεοκλαμπ στη Λάρισα

Στην πόλη τη δεκαετία του ‘80 τα βίντεο κλαμπ ξεφύτρωναν παντού με ταινίες για όλα τα γούστα και τίτλους ευφάνταστους όπως «Ο σεξοβόμβος (1986)» και «Η μεγάλη των κερατάδων σχολή (1986)».

Το 2016, μετά από 40 χρόνια παρουσίας, οι βιντεοκασέτες VHS και VCR πέρασαν στην ιστορία. Η Funai Electric, η εταιρεία που ήταν και η μοναδική εναπομείνασα, αποφάσισε τη διακοπή παραγωγής τους. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήρθαν τα DVD που πραγματικά ανανέωσαν και το ενδιαφέρον της ενοικίασης. Τα βιντεοκλάμπ μετατράπηκαν σε… DVD Club και πήραν τα πάνω τους, μέχρι τη στιγμή που η χρήση του ίντερνετ τα ισοπέδωσε όλα. Τα καταστήματα ενοικίασης άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.