Κοντά στο 100% είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι.

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι. Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει. Στο νοσοκομείο μας αυτοί που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ελπίζοντας ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό.

Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για «πανδημία των ανεμβολίαστων», επισημαίνοντας ότι «η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο εμβολιασμού».

Από την πλευρά της , η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι το 78% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί λίγο πριν την επιστροφή τους στα πανεπιστήμια, ενώ για τις θεολογικές σχολές που το ποσοστό δεν ξεπερνά το 43% είπε ότι «Η εκκλησία πρέπει να πάρει πάνω της το θέμα αυτό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.